السلام عليكم و رحمه الله و بركاته.........
المقادير الكيك:
380شوكولاته غامقه
5 بيض
100مللتر عصير برتقال
قشر برتقاله واحده
105 جرام سكر
معلقه كبيره فانيليا
100جرام دقيق
235 زبده
مقادير سوس الشوكولاتة:
200جرام شوكولاته غامقة
200مللتر كريمه
الطريقة:.........
نسيح الشوكولاته و معاها الزبده و قشر البرتقال و عصير البرتقال في بخار مائي.......
في وعاء اخر نحط البيض و السكر و الفانيليا و بالمضرب الكهرباء نضربه لغايه ميكون متماسك
نضيف البيض الضربناه علي الشوكلاته و نقلب كويس
نضيف بعد كدهالدقيق و نقلب كويس جدا بمعلقه خشبيه
نجيب صيبيه الكيك و عليها و رقه كرافت و نصب الكيك فيها و تحطيها في الفرن من 20 الي 25 دقيقه عند درجه حراراه 160.........
طريقه السوس الشوكولاتة:
علي النر نحط الكريمه تسخن لغايه متقرب تغلي و بعد كده نشيلها من علي النار و نضيفها للشوكولاته و نقلب لغايه متسيح..........
طريقه تزين الكيك.....
نطلع الكيك من الفرن و نسيبها لغايه متبرد و نعد كده نضيف السوس علي الكيك......الكيك لازم يكون علي شي عاليو من غير جوانب زي الموضح للشكل......عشان لما نصب السوس عليهينزل علي الجوانب الكيك و ميبوظش الكيك من تحت..نسيبها تجمد شويه السوس و نعد كده نحط الكيك في التلاجه لمده ساعه ...........
التقديم:..................
تزينبه من فوق بالمكسرات و البرتقال.................
علي فكرة ده كيك من الكيك المضعوط......بس يميمممممممممم لذيذ و خفيفه......بالهنا و الشفا....[/color][/size]