السلام عليكم و رحمه الله وبركاته
المقادير:
عدد 2 كمثري
150جرام سكر
نصف معلقه شاي كمون
فانيليا
خمس حبات فلفل اسود
قشر برتقال
معلقه كبيره خل
ماء يكفي لتغطيه الكمتري
قشر الكمتري
مقادير الشوكولاته:
30جرام كاكاو بودر
130 جرام سكر
50جرام زبده
170مللتر ماء
2 معلقه شاي كريمه
الطريقة:
نحط المايه في قدر و عليه سكر و كمون و فانيليا و فلفل اسود و قشر البرتقال و قشر الكمتري و معلقه الخل......و نحطها علي النار لغايه متغلي.........
نقشر الكمثري و نسيب العنقود بتاعها...........و نحط قشر الكمتري في الماء
بعد متغلي المايه نحط الكمتري و ننوطي النار عليها و نغطي القدر.........هتعد من ساعه لساعتين حسب الحجم و اذا كانت جامده الكمتري و لا طريه شويه
لما تستوي بس مش اوي........بسيبها تبرد في المايه ......بعد متبرد نطلعها و نقطع الجزء التحت عشان نخليها تعد في الطبق زي الموضح بالصورة......المايه ممكن تغليها تاني و تحطيها في التلاجه .......و تشربيها كانها عصير......
طريقه عمل الشوكولاتة:
اولا نجيب الكاكو و نحط عليه 4 معالق مايه و نقلب عشان يبقي سائل
نحط المايه و السكر علي النار لعايه ميغلي لمده 2 دقيقهو نعد كده نحط الكاكاو..و نسيبه علي النار لمده 7 دقائق..........بعد كده نحط الكريمه و الزبده و نسيبها علي النار لمده 3دقائق
التقديم:
نحط الكمتري فيالطبق و عليها الشوكولاتة و جنبها ايسكريم او كريم جانتيه و عليه مكسرات.......
بالهنا و الشفا